Zalaegerszeg

2014.09.22. 12:03

Átadták a landorhegyi rendelőket

Zalaegerszeg - Véget ért az orvosi rendelők korszerűsítésének programja Zalaegerszegen a Landorhegyi úti gyermekrendelők átadásával.

Szabó Judit

A teljes felújításon átesett két rendelőt Gyutai Csaba polgármester, Balaicz Zoltán alpolgármester és Makovecz Tamás, a landorhegyi körzet önkormányzati képviselője avatta fel. Az átépítés után  csak a tartófalak maradtak a régiek. A kivitelező kft. korszerűsítette a villamos hálózatot, a gépészeti rendszert, kicserélte a nyílászárókat, megtörtént a falak és a tető hőszigetelése, új burkolatok és bútorok kerültek a rendelőkbe. Az épülethez parkoló épült, külön mozgáskorlátozottaknak kijelölt várakozóhelyekkel.

 

Az átadáson Gyutai Csaba elmondta: az önkormányzat öt év alatt 710 millió forintot költött a zalaegerszegi felnőtt- és gyermekorvosi rendelőkre, részben újak építésére, részben felújításokra.

Mostantól csak kisebb beavatkozásokat kell végezni és eszközfejlesztésre van szükség, ezen kívül a városnak a fogorvosi ellátásban van amortizációs visszapótlási kötelezettsége.

Makovecz Tamás arról beszélt, hogy az elmúlt négy évben a Landorhegyen megépült a Mandulavirág otthon, s felújították a két felnőtt háziorvosi rendelőt is.  Dr. Keszthelyi Júlia gyermekorvos köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a gyermekorvosi rendelők felújításában. Elmondta: néhány hónapja már használják a modernizált létesítményt, amely nagyon bevált. A beruházást Berta Csaba, a Zala-Ép Kft. ügyvezetője jelentette készre, a szalagot a városvezetőkön kívül dr. Keszthelyi Júlia és dr. Borza Jolán gyermekorvos vágta át.

Ezek is érdekelhetik