Zalaegerszeg

2014.05.22. 18:30

MRI központot avattak Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - A megye első magánkézben lévő MRI Diagnosztikai Központját avatták fel tegnap a Zárda utcában.

Magyar Hajnalka

Elsőként dr. Nagy Gyöngyi, a Zala Megyei Kórház radiológiájának osztályvezető főorvosa szólt a kezdeményezés jelentőségéről. Felidézte, éppen húsz éve, hogy a megyei kórházban elindultak az MRI vizsgálatok. Most egy korszerű kistestvért kaptak, amely élvezi a kórház szakmai támogatását.

Külön erényként tért ki rá, hogy a készüléket magasan képzett szakember irányítja, dr. Aradi Mihály radiológus személyében. Hangsúlyozta, az állami és a magán egészségügynek közösen kell szolgálni a betegellátást. Pigler István, a központ megalapítója bizakodóan szólt a beruházás jövőjéről, Széles József, a Hitachi Medical Systems igazgatója pedig a tíz hónap alatt megvalósult központ mögött álló vállalkozó elkötelezettségét méltatta. Dr. Aradi Mihály szakmai kérdéseket világított meg, dr. Csidei Irén, a kórház főigazgatója pedig a magánszolgáltatók és a kórház egymást segítő együttműködéséről szólt.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!