Zalaegerszeg

2014.05.20. 13:01

Hatvan éves az zalaegerszegi Radnóti óvoda

Zalaegerszeg - Kisebb város, kétezer gyerek második otthona volt az évtizedek során. Ez az egerszegi Radnóti óvoda, amely 1954-ben nyitotta meg kapuit.

Arany Gábor

Ez alkalomból a Belvárosi II. Számú Óvoda Radnóti utcai székhelyén kedden születésnapot ültek. Köszöntőjében Gyutai Csaba polgármester az intézmény családias légkörét emelte ki, a szeretett-közösséget, ahol a hat évtized alatt kisebb város nevelkedett, hiszen kétezer gyerek járt ide az évek során.

Szavait megelőzően az intézmény dolgozói képzeletbeli múltidéző sétára invitálták a hallgatóságot, amit az egykori óvodások zenés, táncos műsora színesített. Az induláskor három csoportban száz gyerekkel foglalkoztak. A létszám hasonló most is, de négy csoporttal, ahogy ezt az óvoda vezetője Novákné Borsos Ildikó érdeklődésünkre elmondta.

Az elmúlt évtizedeket egyébként a folyamatos fejlesztés jellemezte. A kor igényeinek megfelelően felújított épület belső tere például az 50. évfordulójukra 220 négyzetméteres tetőtérbeépítéssel bővült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!