Zalaegerszeg

2014.05.06. 11:13

Flórián-napi ünnepség Zalaegerszegen

Ünnepi istentiszteletre hívta kedden délelőtt kilenc órakor, a megyeszékhelyi Mária Magdolna plébánia-templom harangja a zalaegerszegi- és a megyei katasztrófavédelem, valamint a társ-rendvédelmi szervek képviselőit. A Flórián-napi szentmisét Óra Krisztián káplán mutatta be, aki homiliájában rámutatott arra, hogy Isten kiválasztotta a jelenlévőket és távollévő bajtársaikat, aki meghívta őket, hogy védjék-, mentsék az életet. Ehhez a munkához kaptak ők egy égi közbenjárót, Szent Flóriánt. Majd Isten áldását kérte mindazokra, akik segítik embertársaikat.

Horváth László

Az ünneplők a misét követően a Szent Flórián szoborhoz vonultak, ahol a Magyar Himnuszt követően Gyutai Csaba polgármester úr köszöntötte a jelenlévőket, megköszönve a családtagok áldozatos munkáját. Takács Ottó tűzoltó alezredes, Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese ünnepi beszédében kiemelte a tűzoltók nem szakmát, hanem hivatást választottak.

Az ünnepség folytatásaként Egri Gyula tűzoltó ezredes, Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elismerő okleveleket nyújtott át, és soronkívűli előléptetésben részesített több, a megyében dolgozó tűzoltót. Majd, egy nemzetközi rajzverseny díjazottjainak nyújtott át tárgyjutalmakat.

Ezt követően a városi- és a megyei rendvédelmi szervek helyezték el a megemlékezés koszorúit, a Flórián-napi ünnepség a Szózat hangjaival ért véget Zalaegerszegen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!