Zalaegerszeg

2014.04.07. 14:55

Kiss Ferenc: A legjobb független eredmény

Zalaegerszeg - A független képviselőjelöltek közül országos összehasonlításban a zalaegerszegi Kiss Ferenc érte el a legnagyobb szavazati arányt a vasárnapi választáson.

Horváth A. Attila

A jelölt – aki a zalai 1. számú választókerületben indult – 1344 szavazattal az érvényesen leadott voksok 2,7 százalékát szerezte meg. A függetlenek közül (összesen 39-en voltak országosan) egyedül a Pest megyében indult Keller László kapott több szavazatot (1440-et), de ő is csupán 2,44 százalékot ért el saját választókerületében.

Kiss Ferenc hétfőn az eredményekkel kapcsolatban elmondta: mivel a körzetben csak a parlamentbe bejutott pártok jelöltjei előzték meg, sikerként éli meg a választást, amely jó erőpróba volt számára az őszi önkormányzati választások előtt. Mint mondta, megítélése szerint az emberek többsége pártot választott vasárnap, és nem képviselőt. Hozzátette: a zalaegerszegi választókerületben 14 párt jelöltjét sikerült megelőznie, ehhez köszöni a segítséget mindenkinek, ugyanakkor gratulál a mandátumot szerzett jelölteknek.

Kapcsolódó hírek:

Zala megye egyéni választókerületek (rész)eredményei

Választás 2014 – Zala megyei hírek, eredmények - vasárnapi események részletesen

Választás 2014 - Nem adhatta le szavazatát

A második helyet tűzte ki célul a Jobbik

Rendkívüli esemény nélkül zajlott le a voksolás Keszthelyen

Göndör: "Mi mindent megtettünk"

Fidesz: Folytatni tudják a 2010-ben elkezdett kormányzást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!