Zalaegerszeg

2014.04.09. 16:35

Játékos vetélkedőn a honvédelemről

Zalaegerszeg - Célbadobás kézigránáttal, váltófutás fegyverrel, céllövészet - ezeket és további fél tucat, a honvédelemhez kapcsolódó feladatot kellett megoldaniuk szerdán a versenyzőknek.

Arany Gábor

Az alsóerdei sportcentrumban szerdán délelőtt 16, egyaránt 4 fős csapat mérte össze tudását, s ott volt a mezőnyben a megyei védelmi bizottság tagjaiból verbuvált gárda is, Rigó Csaba elnök vezetésével. A „honvédelmi kötelék" elnevezésű programot egy éve hirdették meg, s ennek része a szerdán rendezett verseny. A program célja egyebek mellett az egészséges életmód népszerűsítése, nevelni a munka és a teljesítmény tiszteletére, a csapatszellem erősítése, a haza fegyveres védelmének népszerűsítése.

 

– Ehhez a legjobb út a sport – fogalmazott Tóth István alezredes, a rendezvényt koordináló iroda munkatársa. Érdeklődésünkre elmondta, áprilisban minden megyében megrendezik a szellemi, fizikai és ügyességi erőpróbát, 10-20 csapat részvételével. A felmenő rendszerű verseny ősszel, a jövő tanévben kezdődik, a megyei megméretést regionális vetélkedő követi, az országos döntőben pedig a legjobb hét csapat méri össze tudását.

A szerdai megyei versenyt a keszthelyi Asbóth-iskola csapata nyerte a kanizsai Cserháti és a lenti Gönczi tanulói előtt. Lövészeti teljesítményükért különdíjat kaptak a keszthelyi vendéglátóipari-iskola diákjai.

Ezek is érdekelhetik