Zalaegerszeg

2014.04.09. 17:00

Az idősek és az új Ptk.

Zalaegerszeg - A polgári törvénykönyv nyugdíjasokat érintő változásairól is szó esett a megyei idősügyi tanácsban.

Szabó Judit

A Zala Megyei Idősügyi Tanács a megyeházán tartotta szerdai ülését, amelyen dr. Vándor Virág bíró és dr. Vajda Andrea bíró tartott előadást az új polgári törvénykönyv időseket érintő intézkedéseiről. Boda László, az idősügyi tanács elnöke a Zalai Hírlapnak elmondta: tájékoztatást kaptak az öröklési szabályok változásáról, valamint jó tanácsokat ahhoz, hogyan válasszanak ügyvédet a nyugdíjasok, ha öröklési szerződést szeretnének kötni. Az özvegyeket érintő törvényi változások is nagy érdeklődésre tartottak számot, s mint az elnök közölte, az elhangzott információkat a megyei idősügyi tanács tagjai tovább adják a helyi nyugdíjas szervezeteknek.

A megyei idősügyi tanács a tegnapi ülésen gratulált valamennyi politikusnak, aki Zala megyéből bejutott az Országgyűlésbe. A testület tagjai kezdeményezték, hogy a választások után megalakuló új országos idősügyi tanács tartson kihelyezett ülést Zala megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!