Zalaegerszeg

2014.03.17. 14:55

Félezernél több táncos a Press Dance táncversenyén

Zalaegerszeg - Félezernél több táncos lépett parkettre vasárnap az Öveges-iskolában, ahol második alkalommal rendezték meg a Press Dance táncversenyt.

Arany Gábor

Délelőtt tizenhét kategóriában százhetvennél többen, a tánciskolások mutatták be tudásukat. Erről érdeklődésünkre Meretei-Simon Beáta, a megyeszékhelyen 2006 óta működő, két éve egyesületté alakult, latin-amerikai, standard táncokat tanuló negyvenfős tánccsoport vezetője szólt. A tavalyi versenyük sikere után idén a Press Dance a második megméretést is a táncot kedvtelésből, művészeti tagozatos diákként, tehát nem sportolói szinten űzők számára hirdette meg. Ebbe minden korosztály belefért az óvodástól a seniorig (30-50 éves korosztály), utóbbiban még kezdők is felléptek. Ráadásul a társastánc mellett mindenféle műfaj bemutatkozására is lehetőséget kívántak teremteni: hip-hop, show-tánc, ír sztepp, modern tánc szerepelt a repertoárban.

Délelőtt a művészeti tagozatos diákok és a seniorok léptek fel. Fotó: Pezzetta Umberto

A délutáni csoportos formációbemutatókra pedig a Dunántúl minden részéből érkeztek a táncosok – összesen háromszázhatvanöten –, akiknek a produkcióit negyven kategóriában értékelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!