Zalaegerszeg

2014.02.20. 16:45

A nyugdíjasklub idén is megrendezte a farsangi összejövetelt

Zalaegerszeg - A kertvárosi nyugdíjasok idén is megtartották farsangi rendezvényüket, jelmezekbe bújva mulattak az Apáczai ÁMK-ban.

Szabó Judit

A felvonulást Katalin hercegnő kezdte, majd a vakudíjas sztárfotós, Kukucska következett, aki nemcsak a hercegnőt, de lapunk fotósát is lencsevégre kapta. Spanyol táncos érkezett ezután a maga 92 évével, s korát meghazudtolva perdült-fordult a jelmezbemutatón. Jöttek apácák is egy püspökkel, valamint otthonkás nénik egy leánybúcsú résztvevőiként, százéves menyasszony férjhez menetelét ünnepelve. A bálon egy örömlány és egy boszorkány is megjelent, Ludas Matyiról nem is beszélve.

A jelmezeket a Kertvárosi Nyugdíjas Klub tagjai öltötték magukra, akik már legalább húsz éve mindig megrendezik a hagyományos bált.

- Főpróbának is szánjuk az összejövetelt a nagy városi farsangi felvonulás előtt, amelyen minden évben részt veszünk - árulta el Szatmári Bálintné, a már huszonnyolc éve működő Kertvárosi Nyugdíjas Klub vezetője. A rendezvényünk jelmezes felvonulással kezdődik itt, a művelődési ház éttermében. Több mint húszan beöltöztek, és be is mutatkoznak a többieknek néhány mondattal. Ez alapozza meg a jó hangulatot, majd zenés mulatság és vacsora következik sorolta a programot Szatmári Bálintné, Rózsi néni.

A klub rendezvényére - amelyen jelen volt Balaicz Zoltán alpolgármester, Horváth László, a városrész önkormányzati képviselője és Wohner Csaba, az Apáczai ÁMK-t is magában foglaló Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központjának vezetője -, más nyugdíjasklubokból is hívtak vendégeket a házigazdák. Ők is számos meghívásnak tesznek eleget ebben az időszakban. Ezen a héten a csácsbozsoki farsangi bálon vesznek részt az andráshidai nyugdíjasokkal együtt, március elsején pedig fánksütést rendeznek az Apáczai ÁMK-ban, az ott zajló farsangi kavalkád programjának részeként.

Ezt követően szélesebb közönségnek, Zalaegerszeg lakosságának is bemutatják a maguk készítette jelmezeket a már említett, március negyedikén tartandó városi farsangi felvonuláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!