Zalaegerszeg

2013.11.22. 15:53

Szennyvízberuházással segítik a cégeket Zalaegerszegen

Tizenegy ingatlan szennyvíz-elvezetését biztosítják majd azok a vízi létesítmények, amelyeket 20,4 millió forintos beruházással építtet meg az önkormányzat a város déli határában, a Posta úton.

Horváth A. Attila

A Deák Ferenc Új Városépítő Programból finanszírozott, folyamatban lévő fejlesztést helyszíni bejáráson mutatta be pénteken Gyutai Csaba polgármester. Mint elmondta, régóta igénylik már a helyi vállalkozások a szennyvízcsatorna elkészítését, s ezt a kérést a városnak saját forrás felhasználásával sikerül most teljesítenie. Ezáltal a négy érintett cég teljesen közművesített telephelyen dolgozhat tovább.

– A városnak közvetett eszközei vannak a vállalkozások támogatására: az ipari parkokban igyekszünk telephelyeket létesíteni számukra, a már kialakított telephelyeken pedig hasonló beruházásokkal segítünk – jelezte a polgármester.

Gyutai Csaba emlékeztetett rá: a múlt héten a ságodi ipartelepen adták át az új szennyvízcsatorna-rendszert, nem sokkal korábban pedig arról számolhattak be, hogy az északi ipari parkban szélessávú internethálózat épül az ott működő cégeknek.

A Posta úti szennyvízberuházás kivitelezése október 8-án kezdődött, a befejezési határidő december 31-e. A területen 480,8 méter szennyvízcsatorna, 73,6 méter csapadékcsatorna és több más vízi létesítmény épül. A kivitelező a ZSOMA-SZ Bt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!