Zalaegerszeg

2013.11.20. 14:45

DK: az ötvenes éveket idézi a CBA-vezetés körlevele

Az ország több pontján CBA üzletek előtt tiltakozott a Demokratikus Koalíció (DK) a körlevél miatt, melyet a cégvezetés írt a dolgozóknak.

Szabó Judit

Zalaegerszegen az Alsóerdei úti, már bezárt CBA üzlet elé települt ki szerdán a DK. Az esős időben tartott, rendőrségnek is bejelentett rendezvényen csak néhány ember volt jelen.

Balogh Miklós, a DK képviselőjelöltje felidézte: a CBA élelmiszerhálózat tulajdonosai körlevélben szólították fel a dolgozókat, hogy vegyenek részt a Békemenet október 23-án tartott rendezvényén, majd hallgassák meg Orbán Viktor miniszterelnök beszédét. Ezt azzal indokolták, hogy "fontos a megerősítés, az összetartozás, hiszen csak összefogva tudunk gátat szabni és kategorikusan elutasítani a posztkommunista, liberális gazemberek mesterkedéseit...".

(Fotó: Pezzetta Umberto)

Balogh Miklós elmondta: a DK visszautasítja a levél tartalmát és hangnemét, s tiltakozik az ellen, hogy a CBA vezetése politikai megnyilvánulásra kényszeríti a dolgozóit, ami demokráciákban elfogadhatatlan.

Keszthelyen a temetővel szemközti CBA üzletnél zajlott hasonló rendezvény, amelyen Szermek Zsolt, a Demokratikus Koalíció helyi szervezetének elnöke és országgyűlési képviselőjelöltje tartott sajtótájékoztatót. Hangsúlyozta: demokraták számára megengedhetetlen ez az ötvenes éveket idéző munkáltatói viselkedés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!