Zalaegerszeg

2013.11.29. 15:56

A véradókat és a szervezőket köszöntötték Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Több száz, de inkább több ezer orvosi beavatkozáshoz elegendő vért adtak azok, akiket pénteken délután köszöntöttek Zalaegerszegen.

Arany Gábor

A Vöröskereszt városi szervezete a véradók napja alkalmából tartott ünnepségre közel kilencven donort, valamint a legjobb szervezőket hívta meg. Mint dr. Vargáné dr. Papp Éva, a szervezet társadalmi elnöke elmondta, az évente 4500-5000 alkalommal levett 2000-2500 liter vérből 10-15 ezer egységnyi vérkészítményt állítanak elő.

Az ünnepségen a legalább harminc, illetve több alkalommal vért adókat köszöntötték emléklappal, ajándékkal. Köztük Windisch Ernőt, aki a legtöbbször, eddig 150-szer nyújtotta karját. A férfi elmondta, 18 évesen adott először vért és az eltelt negyven évben mindig szívesen segített, különösen, hogy ritka AB + a vércsoportja. Két szervező, Donáczy Dezsőné és Leimeiszter Katalin munkáját pedig ezüst emlékéremmel ismerték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!