Zalaegerszeg

2013.09.12. 14:55

Önzetlen segítség a gyermekotthonnak Salomvárról

Salomvár - Mintegy ezer kilométerre, az erdélyi Gyimesbükkre szállított nagy értékű adományt a minap a salomvári Erdeifaluért Alapítvány szervezésében több magánszemély.

Horváth A. Attila

Mikó-Baráth György, az alapítvány vezetője lapunknak elmondta: több éve szervezi már a Böjte Csaba ferences testvér dévai alapítványától érkező gyerekek nyaraltatását Salomváron, az Erdeifaluban. Idén nyáron a gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskola tanulóit látták vendégül a táborban (látogatásukról beszámoltunk augusztus közepén), ezúttal pedig a Vigasztaló Szentlélek Gyermekvédelmi Központban élő rászoruló fiataloknak juttattak el adományokat a segítő szándékú zalaiak.

A zalai csapat tagjai közül négyen, Gyimesbükk határában. Jobbról a második az alapítványt vezető Mikó-Baráth György (Fotó: Erdeifaluért Alapítvány)

- Ezeket a gyerekeket is szerettük volna vendégül látni Zalában, de sajnos az okmányaik beszerzése nehézségekbe ütközött, ezért végül nem tudtak útnak indulni. Ekkor úgy döntöttünk, más módon szerzünk örömet nekik, és gyűjtést indítottunk a javukra - ismertette az előzményeket Mikó-Baráth György. Mint mondta, nagyon sokan megmozdultak a felhívásra, Zalalövőtől Pécsig szinte egy egész hálózatot sikerült kiépíteniük. Végül egy utánfutós buszt megtöltő, jó minőségű ruhaszállítmány gyűlt össze, amelyet (nem csekély anyagi áldozattal) a múlt héten vittek el öten az erdélyi gyermekvédelmi központba.

Az adományokat nagy örömmel fogadták az intézmény lakói és munkatársai; Gyimesbükk Erdély legkeletibb csücskében található, Dévától 330 kilométerre, ezért ide már ritkábban jutnak el a hasonló karitatív akciók. A szervező hangsúlyozta: a Vigasztaló Szentlélek gyermekotthonnak nagy szerepe van abban, hogy a vegyes lakosságú térségben megmaradhatott a magyar nyelvű oktatás, ezért is érzik fontosnak az intézmény támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!