Zalaegerszeg

2013.07.22. 22:00

Hétvégi borbarát túra

Zalaegerszeg - A hét végén az Andráshidai Borbarát Kör 40 tagja gyalogtúrával fűszerezett szakmai kirándulást tett négy társuknál.

Magyar Hajnalka

Az andráshidai borbarátok április végétől havonta szerveznek szakmai kirándulásokat a tapasztalatszerzés céljával. Jártak a Somló hegyen a Várkapitány pincészetnél, Dobronhegyen Sümegi Lászlóék szőlőhegyi birtokán, a Gyenesdiási Pincemúzeumban és betértek Rádi László neves borászhoz is tájékoztatta szerkesztőségünket Fábián István, a kör elnöke.

A szakmai túráknak persze elengedhetetlen része a kóstoló. Fotó: Borbarát Kör

A mostani hétvége is hasonlóan zajlott, két kisbusz vitte a társaságot. A kis borút" az Istvándi hegyen, Hajdu Lászlóéknál kezdődött, majd a Kemendi hegyen Tóth Gyuláéknál folytatódott. Koraeste már Nagykutason voltak Bános Jánoséknál, majd Takács Lajoséknál kóstolgattak tovább, bejárva a szőlőket, bekukkantva a pincékbe.

- Ez utóbbi helyen szabadtéren finom bográcsgulyás is fogyasztottunk gazdaasszony társaink közreműködésével, Takács Anita boroshordót ábrázoló tortája pedig szó szerint hab volt a tortán" - fűzi még hozzá az elnök, aki mindenütt helytörténeti ismertetővel, szemlézéssel járult hozzá a szakmai tapasztalatcsere teljességéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!