Zalaegerszeg

2013.05.30. 15:28

Zalaegerszeg befektetőbarát település

Megszerezte a Befektetőbarát település minősítést Zalaegerszeg, miután az önkormányzat teljesítette a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) nemrég lezárult képzési programját.

Horváth A. Attila

Gyutai Csaba polgármester sajtótájékoztatón számolt be csütörtökön a cím elnyeréséről. Mint mondta, a miniszterelnök irányítása alatt álló HITA egyebek közt a 40 szolgáltatást tartalmazó zalaegerszegi befektetés-ösztönző csomagot, az önkormányzat befektetőknek összeállított tájékoztató anyagait, valamint a képzés elvégzését ismerte el a minősítéssel.

A polgármester hozzátette: régóta együtt dolgoznak a külgazdasági hivatallal (a HITA tulajdonképpen az ITD utódszervezete), amely a tervek szerint irodát is nyit hamarosan Zalaegerszegen.

A Befektetőbarát Településekért Program célja az volt, hogy a központi hivatal elméleti, gyakorlati ismeretek átadásával felkészítse az önkormányzatokat a nemzetközi és hazai beruházások fogadására. A képzés három szakmai modulból állt, ezeken a befektetők gondolkodásmódjáról, a döntési szempontokról, a városmarketing eszközeiről és a tárgyalási praktikákról is információkat szereztek a résztvevők.

Elhangzott: a Nemzeti Külgazdasági Hivatal fő feladata a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása és a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése. A Befektetőbarát Településekért Program 2011-ben, a képzés tavaly márciusban indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!