Zalaegerszeg

2013.03.01. 18:41

Matematikaverseny: Zala megyei forduló legjobbjait díjazták

Zalaegerszeg - 1130 diák vett részt a Zrínyi-Gordiusz matematikaverseny idei Zala megyei fordulóján, amelynek ünnepélyes eredményhirdetését pénteken rendezték a Belvárosi-iskola Dózsa György Tagiskolájában.

Horváth A. Attila

Pajor László megyei főszervező tájékoztatása szerint 83 versenyzőt díjaztak és 16 felkészítő tanár kapott könyvjutalmat. A 3-8. osztályosok körében minden évfolyamon az első 10, a középiskolásoknál az első három, csapatban pedig az első helyezett vehetett át elismerést. Immár 10. alkalommal lett az általános iskolák legeredményesebbje a keszthelyi Egry, a nyugat-dunántúli régió legjobban teljesítő nyolcosztályos gimnáziumaként pedig a zalaegerszegi Zrínyi végzett. A veszprémi országos döntőbe 10 tanuló jutott tovább Zalából: Benák Ede, Pete Zétény, Paulik Mirtill Kinga, Amomou Martin, Csepreghy Réka Sarolta, Szakonyi Anna, Porgányi Anna, Tóth Márk Andor, Schulcz Ferenc és Szabó Tímea.

Megyénk hat városában, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Lentiben, Letenyén, Keszthelyen és Zalaszentgróton egyszerre írták meg a feladatokat a versenyzők február 15-én.

A pénteki eredményhirdetésen Balaicz Zoltán egerszegi alpolgármester és Makovecz Tamás, a Belvárosi-iskola igazgatója adta át a díjakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!