Zalaegerszeg

2013.01.29. 13:46

Megalakult Zalaegerszeg járás helyi védelmi bizottsága

Zalaegerszeg - Éles helyzetben kezdték meg működésüket az újonnan létrejött helyi védelmi bizottságok. Erről is szó esett kedden, miután alakuló ülését tartotta az egerszegi járás védelmi bizottsága.

Arany Gábor

A testületet a járási hivatal vezetője, dr. Koczka Csaba irányítja, míg katasztrófavédelmi helyettese Karóczkai János, honvédelmi helyettese Dancs István, a bizottság titkára pedig Huttmann Ilona. Munkájukat négy állandó tag, valamint 10-12 tanácskozási joggal rendelkező állandó meghívott segíti. Ők elsősorban polgármesterek, nagyobb településekről, illetve olyan községekből, amelyek katasztrófavédelmi veszélyességi szempontból kiemelten kezelendők.

Rigó Csaba kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke az alakuló ülés utáni sajtótájékoztatón kitért rá, a január 14-én kezdődött havazás miatt éles helyzetben kezdték munkájukat a helyi védelmi bizottságok. A védelmi irányítás jól vizsgázott, nem vesztette életét senki az időjárás miatt. Az utak, járdák takarítása hagyott kívánnivalót maga után, emiatt a Magyar Közútkezelőnél vizsgálatot is kezdeményeztek. A lehullott, negyven centit megközelítő hó ellenére csak egy település volt elzárva fél napon keresztül, és tizenkét lezárt út. A határátkelő forgalmának szabályozásával - időnkénti lezárásával - sikerült a főútvonalak takarítását és forgalmát biztosítani a kritikus napokon is.

- Fontos kiemelni, hogy most már nemcsak megyei, hanem helyi szinten is döntenek a lakosság érdekében a védelmi intézkedésekről, - emelte ki Rigó Csaba. - Természetesen ez után is nagyon sok múlik a települési polgármestereken, mert helyi szinten sok feladatot ők tudnak megoldani - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!