Zalaegerszeg

2013.01.29. 16:11

CÖF: támogatják, de ha kell, kritizálják is a kormányt

Zalaegerszeg - Keddig körülbelül hatvanan jelezték, hogy csatlakoznak a Civil Összefogás Fórum múlt pénteken megalakított zalaegerszegi klubjához. A klub szervezője reméli, a létszám ennek sokszorosára nő hamarosan.

Horváth A. Attila

Létrejött a békemeneteket is szervező CÖF helyi csoportja. Kik ők, mivel foglalkoznak, mi a céljuk? - kérdeztük Léránt Károly klubvezetőtől. A Zalai Hírlapnak elmondta: azokat a jobboldali érzelmű civil embereket szólítják meg, akik a jelenlegi kormány munkáját jónak látják, támogatják, de szükség esetén kritizálják is.

- Időnként összejövünk, beszélgetünk, programokat szervezünk, és a fővárosi békemeneteken, miként eddig, ezután is részt veszünk. Mindannyian civilek vagyunk, az erőt a polgári összefogásban látjuk. Még csak most alakul a közösség, egyelőre állandó helyiségünk sincs - mondta.

Léránt Károly kérdésünkre úgy válaszolt: helyi békemenetet nem terveznek, de a március 15-ei budapesti programon jelen lesznek. A CÖF-klubot leginkább a polgári körökhöz hasonlította, s jelezte, hogy azokból a szervezetekből is sokan csatlakoztak hozzájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!