Zalaegerszeg

2013.01.25. 18:34

CÖF-klubot alakítottak Egerszegen

Megalakult a Civil Összefogás Fórum (CÖF) zalaegerszegi klubja - jelentették be pénteken a Fidesz-irodában tartott sajtótájékoztatón.

Horváth A. Attila

Vigh László országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke úgy fogalmazott, a jobboldali erőket, a keresztény-konzervatív értékrendű embereket össze kell fogni annak érdekében, hogy a polgári kormány 2014 után is folytatni tudja a munkát; ez a helyi CÖF létrehozásának célja.

Csizmadia László, a CÖF és a határon túli magyar szervezeteket is integráló CET (Civil Együttműködési Tanácskozás) elnöke szerint e klubokban a nemzeti konzultáció lehetőségét teremtik meg, olyan közösségeket hoznak létre, ahol ütköztetni lehet a véleményeket. Hangsúlyozta: párbeszédet kívánnak folytatni a hatalommal, de nem törekszenek a hatalomba; ez a civilek ismérve.

Léránt Károly, a CÖF helyi vezetője végül kifejtette: a nemzetben gondolkodó emberek együvé tartozását jeleníti meg a klub. Kívül állnak a pártpolitikán, de ha szükséges, segítséget nyújtanak az értékrendjüket képviselő erőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!