Zalaegerszeg

2011.12.22. 16:53

Szülők is látják az e-naplót: informatikai fejlesztések a Mindszentyben

Azonnal értesülhetnek az iskolai teljesítményről és az egyéb fontos történésekről az egerszegi Mindzsentybe járó diákok szülei. Mindez köszönhető a nemrég lezajlott informatikai fejlesztésüknek.

Arany Gábor

A kezdet 2007-re nyúlik vissza, amikor a társadalmi infrastruktúra operatív program (TIOP) lehetőséget nyújtott az iskoláknak, hogy oktatástechnológiai fejlesztéshez támogatásért pályázzanak, tudtuk meg az iskola informatikatanárától. Sipos László elmondta, a francia Notre Dame Női Kanonok és Tanítórend által fenntartott egerszegi Mindszenty és tagintézménye, a búcsúszentlászlói iskola közel húszmillió forintot nyert.


Ennek köszönhetően ez évben a tantermek negyven százalékába jutott interaktív tábla, azaz a megyeszékhelyen 14, a községben 5 ilyen digitális eszköz segíti a tanítást. Ezen túlmenően úgynevezett szavazó-feleltető rendszert is kiépítettek a nagy fizika előadóban. Ez az eszköz rendkívül gyorssá teszi a gyerekek tudásának felmérését, kiértékelését.Gondoltak a fogyatékkal élőkre is: ezért speciális szék és billentyűzet, szemmel, illetve fejjel irányítható egér gazdagítja immár az iskola eszköztárát. Mindezeken túl számítógépek, szerver, diktafon is belefért a közbeszerzési eljárást követően beszerzett csomagba.

A bevezetőben említett e-napló tehát csak a fejlődés egyik lépése a két településen 33 osztályban közel hétszáz általános iskolásnak és gimnazistának „munkahelyéül” szolgáló intézményben

- A kezdeti ijedtség ellenére a tapasztalatok nagyon kedvezőek - összegezte Sipos László. - A kollégák idegenkedése elmúlt, sőt, mondhatom, már megszerették az újdonságokat. A papír alapút leváltó elektronikus napló bejegyzéseit ráadásul a szülők is nyomon követhetik az interneten keresztül. Külön kóddal lépnek be és mindet láthatnak. gyermekük osztályzatait, hol tartanak a tananyagban és az esetleges bejegyzéseket is. Tény viszont, ez nagyobb fegyelemre szorítja a diákokat és tanáraikat - állapította meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!