Zalaegerszeg

2010.12.06. 15:15

Megint meggyalázták a holokauszt emlékművet Zalaegerszegen (fotókkal)

A megyeszékhelyi Göcseji úti holokauszt emlékművet a hét végén ismét babárok látogatták meg. A gyertyatartóra, a menórára szemeteskukát helyeztek.

Arany Horváth Zsuzsa


2004 őszén avatták fel Zalaegerszeg holokauszt emlékművét a második világháborús zsidó áldozatok emléke előtt tisztelegve. A bronzzal díszített emlékművön annak a 868 zalaegerszegi polgárnak a neve olvasható, akiket 1944-ben hurcoltak el koncentrációs táborokba. Az eltelt 6 év alatt többször megrongálták  Koplár Katalin és Nagy László alkotást, egyes darabjait pedig el is lopták.

Idén szeptemberben térfigyelő kamerát helyeztek el a területen, de úgy látszik, ez sem visszatartó erő. Az elmúlt hét végén ismét megrongálták az emlékművet.

A megyei rendőr-főkapitánysághoz fordultunk, vajon látott-e valamit a kamera? Salamon Róbert sajtóreferens elmondta, a zalaegerszegi izraelita hitközség feljelentése nyomán a városi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya megkezdte a nyomozást, büntetőeljárás várható. A térfigyelő kamera felvételéről a nyomozás érdekében nem adhatott felvilágosítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!