Zalaegerszeg

2010.09.24. 05:39

Renoválás a magasban

A nagy esőzések miatt hosszú időn át beázott az olai Jézus Szíve ferences templom teteje Zalaegerszegen. Halaszthatatlanná vált a helyreállítás, ám a befejezéshez még hiányoznak az anyagiak.

Horváth A. Attila

 

- A feltárás során kiderült, hogy nagyobb a baj, mint gondoltuk. Bonyolult konstrukció a tetőszerkezet, és az egészet ki kell cserélni, gerendástól, cserepestől - jelezte Ocsovai Grácián plébános. Mint mondta, egyéves előkészület után augusztus végén indult el a munka, a tetőt felállványozták, a fóliázás és a bádogozás már elkészült, most a cserepezésen és a kupola-felújításon a sor.

 

- Fontos volna, hogy a tél beállta előtt befejezhessük a munkát, de ehhez több millió forint hiányzik még. Az összköltség eléri az 50 millió forintot, és bár a város és a püspökség is támogatta a felújítást, nagy szükség volna a jó szándékú segítségre, a felajánlásokra - tette hozzá a plébános. Úgy fogalmazott: Mindszenty József építtette az 1927-ben felszentelt templomot, ami a megyeszékhely egyik nagy értéke, ezért is fontos, hogy rendben legyen az épület. Az átadás óta egyébként nem végeztek még komplett felújítást a tetőn.

 

A ferences plébániatemplom melletti területet korábban Boldogasszony kert néven hasznosították volna, de erre a projektre utóbb nem sikerült támogatást szerezni – mondta Grácián atya. Hozzátette: a beázás miatt végül (kényszerûségbôl) a tetôfelújításra kellett fordítaniuk minden energiát.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!