Zalaegerszeg

2009.10.05. 02:28

Veszélybe kerülhet a képviselet

Zalaegerszeg - A látásfogyatékosok kistérségi egyesületének soros, pénteken megtartott ülésén dr. Gyimesi Endre, a város polgármestere tájékoztatta a fogyatékosokat is érintő önkormányzati és parlamenti intézkedésekről a résztvevőket.

Szalabán Attila

Kovács Béla, a vakok és gyengénlátók zalai egyesületének elnöke korábban levélben hívta fel az országgyűlési képviselőként is tevékenykedő városvezető figyelmét a 2010-es költségvetési tervezetnek egy pontjára, miszerint a gyengénlátók korábbi állami támogatásának mintegy 75 százalékát a kormány megszorító intézkedéseinek keretében megvonnák. Az eddigi 207 millió forint helyett csupán 50 milliót kapna jövőre az országos szövetségük, valamint ennek 22 tagegyesülete, így pedig - mutatott rá a zalai elnök is az említett levélben - működésük ellehetetlenülne, s megszűnhetne a látásfogyatékosok érdekképviselete.

Dr. Gyimesi Endre a pénteki megbeszélésen ígéretet tett arra, hogy a parlamentben hétfőn kezdődő költségvetési vits folyamán felveti ezt a problémát is. Majd beszámolt az egybegyűlteknek arról is, hogy október végén a Csány és Széchenyi téren lévő gyalogátkelőhelyek lámpái mellett is üzembe helyezik azt a hangjelzős rendszert, amely a Balatoni és a Stadion úton már hatékonyan segíti a látásfogyatékosok közlekedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!