Zalaegerszeg

2009.09.21. 02:29

Felmérés, kiválasztás, hagyomány

Zalaegerszeg (ka) - Az idén 125 éves Csány László szakközépiskola a sportban is ápolja a hagyományokat - a tanév kezdetén például elmaradhatatlan az intézmény házi atlétikai versenye.

Kerkai Attila

A viadal - mint Halász István testnevelőtől megtudtuk - korábban városi szintű seregszemle volt, jelen állapotában, múlt hét kedden és szerdán pedig a Csány diákságát mozgatta meg. Valaha Martin Luther King Kupa néven futott az erőpróba az atlétikai pályán, az iskolában azonban azt sem bánják, hogy már csak háziverseny formájában él tovább a hagyomány.

- Ez a viadal a miénk, ragaszkodunk hozzá, például azért, mert rendkívül hasznos - sorolta az erényeket Halász István. - Egyrészt fel tudjuk mérni, hogy tanulóink milyen állapotban vannak, másrészt lehetőséget ad a kiválasztásra a későbbi diákversenyekre. A két nap során a diákjaink szinte mindegyike belekóstol az atlétika legalább egyik számába, s az idén szerencsénk is van: remek időben rendezzük meg viadalunkat.

Később aztán az eredmények miatt is elégedett lehetett mindenki. A fiú magasugróknál például 11-12. osztályosok között Takács Attila 185 cm-t ugrott, Gálos Balázs 180 cm-rel lett 2., míg a 9-10. évfolyamosoknál Gáll Dominik 175-tel nyert, megelőzve az ugyanennyit teljesítő Kádár Dánielt. A 60 méteres síkfutásban Fülöp Olivér 7,5 mp-et repesztett, ami jó kiinduló alap lehet a későbbi diákolimpiai viadalokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!