Zalaegerszeg

2009.05.19. 02:26

Aprók népdalai

Bak (kgy) - Pénteken immár tizenharmadik alkalommal került megrendezésre az Aprók Dala című népdaléneklési verseny a baki faluházban.

Kiss Gyöngyvér

A versenyen a környék hat községének alsó tagozatos diákjai léptek színpadra, ahol a szívüknek legkedvesebb énekekből álló népdalcsokrokkal próbálták elvarázsolni a zsűrit és a közönséget. Az ünnepség megnyitóján a Szép Zalában születtem című népdal csendült fel, amit az ifjú énekesek hallgatóságukkal együtt adtak elő. De persze a versenyen elhangzott dalcsokrokból sem hiányozhattak a zalai népdalok, a gyerekek szívesen szemezgettek a helyi gyűjtésekből.

A zsűri - Horváth Károly népzenész, Szipőcs Józsefné, a zalatárnoki pávakör vezetője és Székely Emőke művelődésszervező - osztályonként értékelte a produkciókat.

Eredmények, első osztályosok: 1. Németh Anna (Botfa). Másodikosok: 1. Káli Rebeka (Tófej), Németh Regina (Söjtör), 2. Vass Virág (Bak). Harmadikosok: 1. Grecse Félix (Söjtör), 2. Vörös Liliána Barbara (Botfa). Negyedikesek: 1. Bor Vanda (Söjtör), Éder Gyöngy Virág (Söjtör), 2. Káli Jenő (Tófej), Éder Mercédesz (Zalaszentmihály). Különdíjat kapott Lukács János (Botfa) negyedik osztályos tanuló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!