Zalaegerszeg

2008.05.19. 02:25

Küküllő menti cigány verbunk volt a táncosok ez évi feladata

Zalaegerszeg (pgy) - Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Kárpát-medencei verbunkversenyt. A táncosok e különleges találkozóját szombaton tartották az MMIK kamaratermében.

Péter Gyöngyi

Az ország minden pontjáról, de a határon túlról is érkeztek versenyzők a találkozóra, összesen tizenöten. Az ifjaknak egy Küküllő menti cigány verbunkot - Horváth János táncát - és egy szabadon választott táncot kellett bemutatniuk. A zsűri elnöke Sára Ferenc koreográfus volt, mellette az adatközlő, a désfalvai Horváth János, Varga János, a Zalai Táncegyüttes vezetője és Merczel István koreográfus foglalt helyet.

- Színvonalas versenyt láttunk, természetesen most is végén a közös tánc volt a legjobb, a legfelszabadultabb, akkor minden a helyén volt - értékelt röviden a zsűrielnök. Hozzátette, társaival nem mindig jutott dűlőre, így megosztott helyezés is született, például két elsőt hirdettek.

Döntésük értelmében a debreceni Papp András és a marosvásárhelyi Varró Huba lett a legjobb, a Küküllő mentén született, de már Budapesten élő Kis István lett a második, a marosvásárhelyi Nagy Levente pedig a harmadik, ő lett a közönségdíjas is. A legjobb zalai a Zalai Táncegyüttes tagja, Kulcsár Bálint, negyedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!