Zalaegerszeg

2006.07.06. 02:23

Feleannyian igényelték

Zalaegerszeg (ag) - Július elsejéig 664 gyermek és 6 fiatal felnőtt részére igényeltek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt, tudtuk meg a megyeszékhelyi önkormányzat népjóléti osztályán. - Július elsejéig 664 gyermek és 6 fiatal felnőtt részére igényeltek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt, tudtuk meg a megyeszékhelyi önkormányzat népjóléti osztályán.

Mórocz Zsolt

Zalaegerszeg (ag) - Július elsejéig 664 gyermek és 6 fiatal felnőtt részére igényeltek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt, tudtuk meg a megyeszékhelyi önkormányzat népjóléti osztályán. - Július elsejéig 664 gyermek és 6 fiatal felnőtt részére igényeltek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt, tudtuk meg a megyeszékhelyi önkormányzat népjóléti osztályán. Ez a létszám alig több mint a fele, mint ahányan a korábbi ellátási formát igénybe vették. Az elmúlt év végén ugyanis 1290 fiatal részesült gyermekvédelmi támogatásban. Fontos, hogy a gyermekvédelmi kedvezmény nem jár automatikusan az eddig ellátottaknak, külön kell igényelni. A számok alapján Németh Gyuláné csoportvezető úgy látja, hogy sokak figyelmét ez elkerülte, annak ellenére, hogy minden érintettet külön levélben értesítettek a változásról és a teendőkről. Korábban az öregségi nyugdíjminimumhoz kötött jövedelemhatártól függően lehetett hozzájutni a különböző pénzbeni támogatásokhoz. A gyermekvédelmi kedvezmény azonban már főleg természetbeni juttatást, például ingyenes étkezést, tankönyvtámogatást jelent. A rászorultság megállapításánál pedig az öregségi nyugdíjminimum 110, esetleg 120 százaléka a határ, ám az egy főre jutó jövedelem számításakor figyelembe kell venni a családi pótlékot is. Zalaegerszeg (ag) - Július elsejéig 664 gyermek és 6 fiatal felnőtt részére igényeltek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt, tudtuk meg a megyeszékhelyi önkormányzat népjóléti osztályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!