Zalabér

2016.05.17. 09:19

Dézsi Réka a türjei kórustalálkozón is elkápráztatta hallgatóságát

Zalabér - A közelmúltban Türjén rendezett kórustalálkozó egyik szólistája volt Dézsi Réka, aki ragyogó énekével elkápráztatta a hallgatóságot.

Szalay Csaba

Vele és tanárnőjével, Csiszárné Egyed Alízzal beszélgettünk a szereplés után. Réka a zalabéri iskola nyolcadik osztályába jár, már elsős kora óta énekel.

- A keszthelyi Bibó István Gimnáziumba készülök és ott is szeretném folytatni a népdaléneklést - mondta a további terveiről. - A suliban szoktak rendezni népdaléneklési versenyeket, ezeket Alíz néni szervezi, egy ilyen versenyen léptem fel először.

Dézsi Réka szerepléseit a megyei és a területi versenyeken rendszeresen arany és kiemelt arany minősítéssel jutalmazza a zsűri. A nyolcadikos diák idén is készül arra, hogy részt vegyen a KÓTA (Kórusok Országos Tanácsa) megmérettetésén. Tavaly kiváló minősítést kapott az országos szervezettől, az eddig elért eredményei közül erre a legbüszkébb.

Az éneklés mellett magántanárnál gitározni tanul és egyébként is jó tanuló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!