Zalabaksa

2016.02.29. 17:22

Minden hónapban legyen legalább egy fontos rendezvény - Gazdag programkínálat Zalabaksán

Zalabaksa – Szakmai, kulturális, továbbá közösségi események is szerepelnek a Zalabaksai Hagyományápoló, Kertbarát és Kulturális Egyesület éves programtervében. A civil szervezet szándéka, hogy havonta legalább egy nagyobb rendezvényt tartsanak.

Gyuricza Ferenc

Többek között erről beszélt lapunknak a mintegy harminc fős egyesület elnöke. Berkes József kiemelte: vannak olyan 2016-os programjaik, amiken az év első két hónapjában már is túl is jutottak.

– Ilyen volt a Magyar Kultúra Napjának megünneplése, ezt a muravidéki testvérszervezetünkkel közösen, Kapcán tartottuk – kezdte az elnök. – Szintén magunk mögött tudhatjuk a téli-tavaszi előadásaink egy részét is. A célunk az, hogy akárcsak az elmúlt esztendőben, 2016-ban is legyen minden egyes hónapban legalább egy nagyobb program.

Berkes József elnök

Az elnök hozzátette: év első hónapjaira ismeretterjesztő és szakmai előadásokat szerveznek, ezek közt pszichológiai témájú éppúgy szerepel, mint konyhakerti növénytermesztéssel vagy gyümölcsösökkel és borászattal kapcsolatos fórum. Utóbbiakhoz áprilisban hegyi mustra is társul.

A nyár a közösségi rendezvényeké, megtartják a hagyományos Szent András túrát, s a tavalyi szünet után ezúttal a madarak és fák napját is megrendezik – az egyesület tagságának döntése alapján a jövőben erről minden második évben emlékeznek meg. Csatlakozunk az önkormányzat által szervezendő augusztus 8-i hagyományőrző naphoz is, itt a birtokukban lévő, XX. század elejéről való cséplőgéppel tartanak bemutatót.

– Természetesen, ahogy a korábbi években, úgy 2016-ban is részt veszünk Nován, a Göcseji Aratónapok programján – folytatta Berkes József. – Emellett kirándulásokat is szervezünk, többek közt a zalaegerszegi Azeleás-völgybe, s a szlovéniai Jeruzalembe.

Az egyesületi elnök az irodalomhoz kötődő tevékenységükről is beszélt, a Költészet Napját szintén a kapcai partnerszervezettel közösen tartanák, májusban pedig Lendván a tavaly megjelent verseskötetét mutatja be Berkes József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!