Modern városok program

2019.06.28. 15:34

Vadonatúj rendezvény- és sportcsarnok épül Zalaegerszegen, a régi épületet lebontják

A régi mögött épül meg a várhatóan 2024-re elkészülő új egerszegi multifunkcionális sportcsarnok – hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón. A kormányhatározat értelmében már ebben az évben 715 millió forint kormányzati forrást biztosítanak az új létesítmény tervezésére és előkészítésére.

Kerkai Attila

Pénteken nem véletlenül hirdették meg a sajtótájékoztatót az egerszegi Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok elé. Az új, multifunkcionális városi rendezvény- és sportcsarnok ugyanis a meglévő arénát válthatja majd fel elkészültekor. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere örömmel jelentette be, hogy a Modern Városok Program keretében született kormányhatározat a létesítmény tervezésére.

Dr. Sifter Rózsa, Vigh László, Balaicz Zoltán, Böjte Sándor és Bánhegyi
Péter a régi sportcsarnok előtti sajtótájékoztatón
Fotó: Katona Tibor

Ahogy Balaicz Zoltán fogalmazott, szerencsére a városnak és a térségnek vannak olyan kormányzati kapcsolatai, melyek segítségével ezt az igényt megfelelően tudták továbbítani. Amikor pedig Orbán Viktor a májusi tesztpálya avatásán Egerszegen járt, olyan tervet tudtak megbeszélésükön letenni a miniszterelnök elé, ami meggyőző volt. Balaicz Zoltán elmondta, gyorsan megjelent a kormányhatározat az új sportcsarnok megépítésének előkészítéséről, és a tervezésre már 2019- ben 715 millió forint költségvetési összeget kap a város.

Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán azt is hozzátette, a jelenlegi sportcsarnok felújítása is szóba jött, de jóval praktikusabb egy új megépítése a jelenlegi mögött. A városvezető szerint a gondos előkészítés után 2022-ben kezdődhetnek meg a munkák, a sportcsarnok 2024-re készülhet el, ami után a régit lebontják és parkoló létesül a helyén, egyben a környéke is megújul. Vigh László országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy az új létesítményt ugyan rendezvénycsarnoknak hívják, de fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy elsősorban a kosárlabda szentélye lesz.

 

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott kiemelte, sportrajongóként is tapasztalja, hogy az itt élők mennyire elkötelezettek a sport iránt, így mindenki örülhet, hogy ez a lobbitevékenység most sikerre vezetett. Böjte Sándor önkormányzati képviselő azt emelte ki, hogy a sport révén is elérhetik, hogy a város megtartsa, illetve viszszacsábítsa a fiatalokat Zalaegerszegre. Bánhegyi Péter, a sportcsarnok üzemeltető cég vezetője is kifejtette, hogy maguk is örülnek a mostani bejelentésnek, hiszen ez egy olyan fejlesztés a városban, ami szükséges és indokolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!