Kezdődik az egyetem

2019.08.05. 12:49

Olvasóink szerint túl drágák az albérletek Zala megyében

Kevesebb mint egy hónap van hátra az egyetemi tanévkezdéshez, így sok család már neki is látott kollégiumot vagy megfizethető albérletet találni csemetéjének.

zaol.hu

A felsőoktatásban töltött évek minden fiatal számára meghatározóak, ám sajnos rengeteg plusz kiadással is jár a továbbtanulás. Nemcsak a diákhitel és a megélhetés okozhat gondot egyeseknek, de albérletet vagy kollégiumot sem olcsó mulatság. Olvasóinkat legutóbb arról faggattuk, hogy szerintük milyenek a zalai albérletek?

A legtöbben (56%) azok voltak akik bizonyára a kollégiumot vagy a bejárást választják, mivel a családi kasszához képest igen nagy összeget igényelne a saját albérlet. Többen akadnak viszont olyanok, akik szerint lehet elfogadható árban és minőségben albérletet találni – összesen 30% választotta ezt az opciót.

Lakótársakkal együtt a bérleti díj is feleződik legtöbb esetben, így tudnak spórolni azok is akik nem küldenék kollégiumba gyermeküket. A szavazók 12%-át tették ki ők.

A legkevesebben azon voltak, akik szerint az albérlet nem olcsó, de minden egyes centet megér – mindössze 2% válaszolt így.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!