jegyzet

2021.01.21. 07:00

Lapról-lapra átéli a történetet

Lehet tél, lehet nyár, eshet a hó vagy szikrázhat a nap, csodálhatjuk tavasszal a bimbózó virágokat vagy gyönyörködhetünk az őszi falevelek színpompájában, néha jó otthon is megpihenni.

Keszey Ágnes

Fotó: pixabay.com

Beülni a kényelmes fotelbe, vagy elheveredni a kanapén, kinyújtózni a meleg vízzel teli kádban, vagy megpihenni egy nyugágyon -és közben ismeretlen tájakon kalandozni, más világokba csöppenni, akár a múltban barangolni, vagy beleélni magunkat más életébe. Igen, mindez lehetséges – ha könyvet fogunk a kezünkbe. Az olvasás, a nyomtatott könyv napjainkban is népszerű, hiába jósolták sokan már évtizedekkel ezelőtt is a Gutenberg-galaxis halálát. És bár olvashatunk sok mindent a világhálón, tölthetünk le teljes műveket az internetről, vagy használhatunk e-bookot, az az élmény semmihez sem hasonlítható, amikor az ember beleszippant egy új könyv illatába, vagy megsimogat egy régi könyvet, s kézbe véve azt, lapról-lapra átéli a történetet.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!