2021.10.26. 07:00
Jó reggelt, Zala megye!
A feleségem szerint, amennyi főzőműsort láttam eddig a televízióban, már a sztárséfeket megszégyenítő módon kellene összeállítanom a napi menüket.
Érdekel a különféle nemzetek gasztronómiája, de még nem érzem az erőt magamban, hogy megcsillogtassam tudásomat a konyhában. Egyedül a focaccia, egy lisztből, vízből, élesztőből készült olasz kenyérféle elkészítése okoz örömet. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a végeredmény nem csak nekem ízlik. Ráadásul az elkészítése végtelenül egyszerű, de a recepten kívül kell még hozzá némi szenvedély. Erre szükség volt Kilimánban is, ahol a réteskészítés folyamatába nyerhettek betekintést az érdeklődő hölgyek. A résztvevők között sok fiatallal találkoztunk, akik nyitottak elődeink tudására és elkötelezettek értékeik továbbörökítése iránt.