Utazó

2019.01.06. 17:00

Meghódította a szívünket a Meraviglia, azaz Európa legnagyobb hajója

Gigantikus méreteivel és lenyűgöző belső pompájával meghódította az utazóközönséget Európa legnagyobb hajója.

Benedek Bálint

Meraviglia annyit jelent: csoda. S valóban ennél kifejezőbben le sem lehet írni az érzést, amely az utast hatalmába keríti, amikor felszáll a hatalmas hajóra

Fotó: Benedek Bálint

Meraviglia annyit jelent: csoda. S valóban ennél kifejezőbben le sem lehet írni az érzést, amely az utast hatalmába keríti, amikor felszáll a hajóra. A minden eddiginél káprázatosabb élményeket kínáló járművet – az MSC hajótársaság flottájának 13. tagjaként – még 2017-ben az 500. születésnapját ünneplő Le Havre kikötőjéből bocsátották vízre, nevét a híres olasz színésznőtől, Sophia Lorentől kapta. Az MSC hajótársaság interneten elérhető bemutatkozója szerint a Meraviglia a korszerű technológia, a dizájn, a kényelem és a gyakorlatiasság kifinomult keveréke, minden apró részleten érződik a tenger iránti szenvedély.

Meraviglia annyit jelent: csoda. S valóban ennél kifejezőbben le sem lehet írni az érzést, amely az utast hatalmába keríti, amikor felszáll a hatalmas hajóra Fotó: Benedek Bálint

Ahogy a neve is utal rá, ez a tengerjáró elkápráztatja összes utasát. Rengeteg szórakozási és étkezési lehetőséget kínál, újítás a hátsó fedélzeten kialakított, óceánra néző, kétszintes promenád a 480 négyzetméteres LED-kupolával, valamint egy lenyűgöző szórakoztató részleggel, amelyhez kültéri medence csatlakozik. Ezenkívül a három kabin egybenyitása a családok kényelmét segítő szolgáltatás. Továbbá szintén egyedülálló az a fedélzeti művészeti galéria is, amely a párizsi Louvre-ból kölcsönzött műalkotásokat is felvonultat. A fedélzeten ingyenes és térítéses szolgáltatások kápráztatják el a vendégeket: 5 étterem, 4 bár, 3 eltérő korosztálynak szóló gyermekklub, színházterem, 4 úszómedence, vízi park csúszdával és attrakciókkal – összeköttetésben egy fedett élményparkkal – szórakoztat.

Heti 6 alkalommal a Cirque du Soleil egyedülálló vízishow-előadást kínál a külön erre a célra épített teremben. Az éttermek mellett a nap 24 órájában büfé várja az utazót, aki a tenger gyümölcseiből készített ínyencségeken kívül szinte mindenféle nemzet ételeibe belekóstolhat. Felsorolni is nehéz az összes kényelmi szolgáltatást. Ráadásul az utazás első néhány napja azzal telik, hogy az utazó a legrövidebb úton megtalálja 2244 kabinból a sajátját. Ehhez persze érthető térképekkel, páratlan, illetve páros oldal megjelöléssel segít a társaság. Ettől függetlenül egy ilyen gigantikus úszó hotelben könnyedén felesleges köröket lehet tenni. Az utazók gyakran idegenkednek ettől az utazási formától, hiszen tartanak attól, hogy az esetleges billegéstől tengeribetegek lehetnek. E sorok írója éppen egy viharos utószezonban kerekedett fel, s bár kint olykor 20 méteres hullámok csapkodták a hajótestet, ebből belül vajmi keveset lehetett érzékelni. Persze gyakran látványos színházi előadással, máskor pedig a kupola alatt tartott táncos estékkel terelték el a turisták figyelmét. Az ilyen utak másik varázsa, hogy naponta új panorámában gyönyörködhetünk a fedélzetről.

A fedélzeten ingyenes és térítéses szolgáltatások kápráztatják el a vendégeket: 5 étterem, 4 bár, 3 eltérő korosztálynak szóló gyermekklub, színházterem, 4 úszómedence, vízi park csúszdával és
attrakciókkal – összeköttetésben egy fedett élményparkkal – szórakoztat Fotó: Benedek Bálint

 

Ahonnan kivételesen egyedi betekintést kaphatunk a városok pezsgő életébe. Egyszóval aki egyszer rákapott a hajózás ízére, a következő pihenések tervezésekor is ezeket az ajánlatokat részesíti előnyben, s nem teszi rosszul. A Meraviglia kezdetben a nyugati mediterrán térségben érintett kikötőket, úgymint Málta, Barcelona, Marseille, Genova, Nápoly, Messina és Palermo. 2019 őszén azonban új úti célt kap, Miamiba megy, és az észak-amerikai bővítési program részeként a Karib- térséget is érinti. Az MSC Meraviglia a csúcstechnológia, a tenger szeretete, a dizájn, a kényelem és praktikum kifinomult kombinációja. Ez a hajó elkápráztatja a vele utazókat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!