A különleges trópusi növények kedvelőinek

2019.02.10. 08:00

A nem mindennapi farm Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása

A virágokat, trópusi növényeket kedvelők számára remek egynapos kirándulás lehet ellátogatni a szomszédba, a szlovén határ melletti orchideafarmra.

Tóth B. Zsuzsanna

Sok látványos növény megcsodálható a farmon

Fotó: Tóth B. Zsuzsanna

A különleges helyet a magyar határtól mindössze öt kilométerre, a település szélén találjuk, a pénztárban beszélnek magyarul, bejelentkezni pedig legfeljebb akkor kell, ha csoportosan érkezünk. A farm Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása, ahol évente csaknem 500 ezer növényt nevelnek. A 14 ezer négyzetméteres üvegházat termikus energiával, saját termálkútból fűtik.

Sok látványos növény megcsodálható a farmon
Fotó: Tóth B. Zsuzsanna

Ugyan nem léphetünk be oda, ahol a 160-féle orchideát termesztik, csak üveg mögül kukkanthatunk be, a trópusi körülményeket biztosító 500 négyzetméteres teremben az orchideák mellett sok más különlegességet csodálhatunk meg. A trópusi kertben banán, papaja, avokádó, mangó, ananász érik, flamingóvirágok, különféle páfrányok pompáznak a vízesés és a kis tó partján. Láthatjuk, milyen is valójában a bors, a kávé, a vanília, a magnólia. A belépőjegy árának egy részét távozás előtt levásárolhatjuk, ez pedig biztosan fejtörést okoz azok számára is, akik nem orchidea rajongók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!