Utazó

2012.04.11. 08:54

Július végére elkészül az élménygazdaság Keszthelyen

Élménygazdasággal bővül a keszthelyi Georgikon Majormúzeum. A munkálatok javában folynak, a remények szerint a nyár második felében az új részben már fogadhatják a vendégeket.

Sámel József

Dr. Szabóné Lázár Ibolya igazgatótól megtudtuk: a Magyar Mezőgazdasági Múzeum kereteiben működő Georgikon Majormúzeum pályázaton 192 millió forintot nyert a projekt megvalósítására. A kerti részben, 1,2 hektárnyi területen alakítják majd ki az élménygazdaságot.


– Július végére befejeződnek a munkálatok, melyek nem zavarják majd a múzeum nyitva tartását – mondta elöljáróban, elárulva: a hagyományok szerint Szent Györgynap előtti hétvégén, április 22-én fogadják majd az első vendégeket. Ők már láthatják, hogy mennyi újdonsággal gazdagodik majd a létesítmény. Amellett, hogy elkészül az eddig nagyon hiányzó fogadóépület, bemutatják a korabeli gazdálkodást, a jellemző szántóföldi, kertészeti, konyhakerti növényeket, köztük zöldségeket, gyógy- és fűszernövényeket, virágokat. – Természetesen az állattartás emlékei sem maradnak ki a sorból, egyebek között juhakol, kutyaólak, állatkifutók, galambdúc, méhesház készül, de kocsi- és kosárfonó- és gépszín is gazdagítja majd a kínálatot. Lesz játszópajta, növénylabirintus és a kisebbek az egykori játékokat is kipróbálhatják.

A projekthez kapcsolódóan, egyébként „Az én élménygazdaságom” címmel a gyermekek számára pályázatokat hirdetnek, a beérkezett munkákból kiállítást nyitnak. Ugyancsak a nagyszabású beruházáshoz kapcsolódik majd a „gazda és növénye a 19. században” nevet viselő kétnapos konferencia, mely május 16-án kezdődik.



Turizmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!