Utazó

2012.04.11. 07:40

A Nagymező jövőképe

Gyenesdiás – Régóta tervezik a Nagymező felújítását, úgy tűnik, megvalósulnak az álmok. Az elképzelések a Keszthelyi-hegység létesítményeit, kilátóit, túraútvonalait is érintik.

Sámel József

Gál Lajos polgármestertől megtudtuk: a Bakonyerdő Zrt., illetve az alakuló konzorcium pályázik a régóta népszerű kirándulóközpont, a Nagymező turisztikai, közjóléti fejlesztésére. A kiíráson mintegy háromszázmillió forintot szeretnének nyerni. Az összegből komoly munkálatokat tudnának elvégezni.


– Korábban, egészen pontosan 2008-ban már próbálkoztunk a programmal, ám akkor nem sikerült nyernünk – fogalmazott. – Bízunk a sikerben, a projekt megvalósulása esetén öt települést (Keszthely, Balatongyörök, Vállus, Vonyarcvashegy, Gyenesdiás) érintene. Megújulnának a kilátók, a pihenőhelyek, sőt, újak is létesülnének. Erdei iskola nyitná meg a kapuit, a Nagymező pedig látogatóközponttá alakulna. Lehetne folytatni a túraútvonalak kitáblázását is.



Turizmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!