Utazó

2012.03.02. 10:21

Vallásturisztikai központtá akar válni Krakkó és környéke

Vallásturisztikai központtá szeretne válni Krakkó és környéke, ezért ősztől külföldön, egyebek közt Olaszországban és Portugáliában fogja népszerűsíteni azt a 120, kis-lengyelországi zarándokhelyet, amelyek egyebek közt II. János Pál lengyel pápa személyéhez kötődnek - olvasható a Rzeczpospolita című napilapban.

MTI

A nagyrészt uniós támogatásból finanszírozott akcióban 303 ezer euróért elsősorban külön kiadványok, a vajdaságot népszerűsítő honlap és film készül. A vajdasági hatóságok turisztikai, sport- és promóciós osztálya a zarándoklatokat szervező külföldi szervezetekkel is tervez találkozókat, és a lengyel pápának szentelt mobilmúzeumot is útnak indít.

A lengyel hivatalnokok és a vallásturisztikai utak szervezői szerint megfelelő marketinggel a régió akár a portugál Fátimáéhoz vagy a francia Lourdes-éhoz hasonlítható látogatottságnak fog örvendeni. Hangsúlyozzák, hogy a vallási turizmus fellendítése az egész vajdaság számára fontos, hiszen a zarándokok nem csak a szent helyeket látogatják.
   
A tervek szerint a milánói vagy madridi műhelytalálkozókon és vásárokon nemcsak az ismert helyszínekre, például az évente csaknem 2 millió zarándokot fogadó lagiewniki szentélyre hívják fel a külföldiek figyelmét. A lengyel pápán kívül több szent vagy boldoggá avatott személy emlékét őrző helyek, illetve a UNESCO világörökség részeként számon tartott épületeket is felölelő faépítészeti turistaút ismertetését is fontosnak tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!