Hírek

2016.04.19. 14:38

Több ezres álláskínálat várható a Zalai Hírlap csütörtöki állásbörzéjén

Zalaegerszeg – Csütörtökön első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervez állásbörzét a Zalai Hírlap a megyeszékhelyen. A Városi Sportcsarnokban 10-től 18 óráig 30 munkáltató több mint 2500 állást kínál az érdeklődőknek.

Hajdu Péter

A rendezvény együttműködő partnere a Zala Megyei Kormányhivatal, Zalaegerszeg város pedig támogatóként vesz részt az eseményen.

– A munkaerőpiaci trendek részben a régió versenyképessége miatt is megkívánják, hogy a munkáltatók és az álláskeresők egymásra találjanak egy közös fórumon. Azt vettük észre, hogy térségünk munkaerőpiacán folyamatosan jelen vannak az álláskeresők, ugyanakkor a munkáltatók munkaerőhiánnyal küzdenek. Ennek a helyzetnek a feloldására, vagy enyhítésére szeretnénk egy olyan fórumot találni, aminek a segítségével egy helyszínen, egy időpontban lehetőleg minél nagyobb számban találkozhassanak a munkaerőpiac szereplői – mondja Ódor Péter, a Zalai Hírlap állásbörzéjének projektvezetője.

A képen Ódor Péter: A sportcsarnokban csütörtökön találkozhatnak az álláskeresők és a cégek Fotó: Katona Tibor

Arra a kérdésünkre, mit kínál a holnapi, mindenki számára ingyenesen látogatható állásbörze, a projektvezető elmondta, az egymásra találás lehetősége nagy lesz, amit a több mint 30 megjelenő munkáltató kínálata, 2500 nyitott pozíció szavatol.

– A szakképzettséget nem igénylő munkáktól a megváltozott munkaképességűeket érintő lehetőségekig, a diákmunkától a diplomához kötött állásokig terjed a megjelenő munkáltatók kínálata a régiónkban. Kitelepül a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya is, amelynek standjánál állás- és képzési lehetőségekről is tájékozódhatnak az érdeklődők, továbbá jelen lesz a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, valamint a ZFOK Karrier Iroda és Diákcentrum. Az álláskeresőknek tanácsként szolgálhat, hogy érdemes önéletrajzot, motivációs levelet magukkal vinni, ugyanis az állásbörzén egy sikeres találkozásnak köszönhetően azonnali felvételre is sor kerülhet – tájékoztatott Ódor Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!