Sportvilág

2015.08.07. 17:30

Vérvizsgálat adhat igazat Buttonéknak

Mást állítanak a hatóságok, és mást a rablások áldozatai

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

A dél-franciaországi hatóságok azt mondják, vérminta alapján fogják tudni megállapítani, hogy Jenson Button és felesége, Jessica valóban az úgynevezett "gázos banda" áldozatai voltak-e kirablásukkor.

A Button házaspár és barátaik Saint Tropezban töltötték szabadidejüket, mikor arra ébredtek, hogy mintegy 450 000 dollár értékű személyes holmit tulajdonítottak el tőlük, tőlük Jessica eljegyzési gyűrűjét. Úgy vélik, altatógáz hatása alatt voltak, a rablás idején, mivel ébredés után úgy érezték magukat, mintha másnaposak lennének. Azonban hogy ez bebizonyosodjon, vérvizsgálatra van szükség.

A szokatlan az ügyben az, hogy Button szóvivője úgy fogalmazott, nem újdonság az ilyesfajta bűncselekmény a régióban, s az elkövetőket "gázos bandaként" emlegetik.

Ehhez képest a rendőrség úgy fogalmazott, sosem találkoztak még ilyen módon kivitelezett esettel. Így egyelőre nem tudni, hogy Buttonék altatógázos feltevése igaz lehet-e, vagy sem, de a vérvizsgálat majd talán választ ad erre.

Tavaly a brit aneszteziológusok cáfolták a banda létezését, de azóta is sok  áldozat állítja az ellenkezőjét, így például Patrick Vieira francia focista, valamint számos villa tulajdonosai, kamionsofőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!