Sportvilág

2010.11.02. 13:18

Woods szerint jogosan vesztette el világelsőségét

Tiger Woods nem rágódik azon, hogy hétfőn, 281 hét után elveszítette világelsőségét a profi golfozók között.

MTI

"Ahhoz, hogy első lehess, nyerni kell, én pedig nagyon régen nem nyertem - kommentálta a ranglista első helyének elvesztését az amerikai sztárjátékos. - Továbbra is nagyon szeretem a játékot, a motiváció megmaradt."
   
A tavalyi év végén szexbotrányba keveredett Woods nehéz éven van túl, családi válsága után áprilisig nem lépett pályára, majd hullámzóan játszott, s végül győzelem nélkül zárta a legrangosabb sorozatot, a US PGA Tourt, ami 1996-os debütálása óta nem fordult vele elő.
   
A 34 éves golfozó a nehézségek ellenére bizakodva tekint a jövőbe, a szeptemberi Ryder Kupán már kifejezetten jól játszott, különösen az utolsó napon, az egyéni játék során volt ellenállhatatlan. A csapatverseny óta pihenéssel, edzéssel töltötte az időt, és bizakodva várja az ezen a héten sorra kerülő sanghaji HSBC golf világbajnokságot, mely után visszaveheti első helyét a ranglistán, amennyiben győz.
   
Hétfőtől az angol Lee Westwood vezeti a rangsort, ám az első négy helyen nagyon közel állnak egymáshoz a játékosok, így nem csupán Woodsnak jelentene első helyet a sanghaji győzelem, hanem a harmadik német Martin Kaymernek és a negyedik amerikai Phil Mickelsonnak is.

Ezek is érdekelhetik