Sportvilág

2010.01.05. 15:56

Vége az örökös eltiltásnak - Briatore javára döntött a bíróság

Egy francia bíróság eltörölte kedden Flavio Briatorénak, a Forma-1-es Renault istálló korábbi csapatfőnökének örökös eltiltását, amelyet a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) rótt ki rá még szeptemberben.

zaol.hu



Az ügy előzménye, hogy a 2008-as Szingapúri Nagydíjon Nelson Piquet Jr. - elöljárói utasítására - szándékosan okozott úgy balesetet a 13. körben, hogy a biztonsági autó a pályára jöjjön, így a gyanúsan korán tankoló Fernando Alonso előnyre tett szert a riválisokkal szemben, és végül a futamot is megnyerte.

A Renault csapat kétéves, felfüggesztett eltiltást kapott, a volt főmérnököt, Pat Symondsot öt évig kizárták a FIA-rendezvényekről, Alonsót felmentették, és az istállótól még augusztus elején menesztett Piquet Jr.-t sem marasztalták el. Sajtóértesülések szerint a FIA az ifjabb Piquet háromszoros Forma-1-es világbajnok édesapjától értesült először a történtekről, majd a versenyző is megerősítette ugyanezt.

Briatore - aki így ismét munkát vállalhatna a száguldó cirkuszban - tagadta, hogy bármi köze lenne az ügyhöz, ezért fordult a bírósághoz, amely most igazat adott neki. Az olasz sportvezető eredetileg másfél millió eurós kártérítést is követelt, ám a bíróság "mindössze" 15 ezer eurót ítélt meg neki. A FIA ügyvédei ugyanakkor már jelezték, várhatóan fellebbeznek a döntés ellen.

Forrás: MTI/AP/Reuters


Forma-1 hírek itt! Kattanjon rá!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!