Sportvilág

2010.01.21. 16:54

Ketten is távozhatnak a Real Madridtól

A Real Madrid két futballistája, a holland Ruud van Nistelrooy és az argentin Fernando Gago is távozhat a spanyol királyi gárdától a Marca című madridi sportnapilap csütörtöki internetes híre szerint.

zaol.hu

Van Nistelrooy iránt Angliából a legerőteljesebb az érdeklődés, s a csatárt a Premier League csapatai közül a leginkább  a Tottenham Hotspur és a Stoke City vinné, de állítólag a Liverpool is érdeklődik iránta. Az újság szerint a Real részéről nincs akadály: kész elengedni 31 éves németalföldi támadóját az angol élvonalba, ezt a játékos ügynökének, Roger Lindsének, aki szerdán tárgyalt a blancók elöljáróival, is megerősítették a spanyol elitklub képviselői.

A Real egy másik idegenlégiósa, Fernando Gago is távozás előtt áll: a januári átigazolási időszakban folytatott tárgyalások nyomán a válogatott középpályás képviselője, Marcelo Lombilla megállapodásra jutott a Boca Juniorsszal, eszerint a futballista az idény végéig kötelezné el magát az argentin főváros jeles együtteséhez. Gago azért váltana, mert kevesli a madridiaknál kapott játéklehetőséget, és már csak azért is szeretne több időt a pályán tölteni, ezzel pedig formában maradni, mert nyáron a nemzeti csapat tagjaként a dél-afrikai világbajnokságon várhat rá fontos szerep.

A Bocához ráadásul abban a tudatban írhatna alá, hogy opciója van a Realhoz való visszatérésre. Gagónak Európából, nevezetesen Angliából is akad kérője: a La Gazetta dello Sportnak adott nyilatkozata szerint a Manchester City olasz vezetőedzője, Roberto Mancini állt elő a klubvezetésnek a kéréssel, hogy ha lehet, szerezzék meg az labdarúgót.

Forrás: MTI/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!