Sport

2017.08.08. 18:25

Eddig veretlen a válogatott

ZALAEGERSZEG Veretlenül nyerte meg a csoportját a magyar U18-as leány kosárlabda-válogatott a Sopronban zajló korosztályos Európa-bajnokságon. A gárda - mely mellett edzőként a ZTE NKK trénere, Gáspár Dávid is segédkezik - holnap a horvátok ellen játszik a nyolcaddöntőben.

Jóna István

A múlt szombaton kezdődött A-divíziós leány kosárlabda Európa-bajnokságon a Balogh Judit által irányított magyar válogatott Törökországgal, Lettországgal és Görögországgal került egy csoportba. A lányok az első mérkőzésükön, végig vezetve 67-55-re legyőzték a törököket, majd 85-53-ra verték a letteket. A kedd esti, harmadik csoportmeccsen a görög válogatott ellen a mieink kemény védekezéssel és Juhász Dorka eredményes játékával (25 pont, 8 lepattanó) fokozatosan őrölték fel a hellének ellenállását, és 87-63-ra megnyerte ezt a találkozót is.

A válogatott tehát veretlenül nyerte csoportját. A keretben ott van a soproni nevelésű, de az ősztől Zalaegerszegen játszó Varga Kamilla is, aki rendszeresen lehetőséget kap a vezetőedzőtől.

Varga Kamilla válogatott mezben. Az Eb után ő is érkezik Egerszegre - Fotó: fiba.com

Gáspár Dávidot (aki Iványi Dalmával együtt tevékenykedik a csapat mellett) telefonon kérdeztük az eddig történtekről.

- A közelmúltban lezajlott világbajnokságot részben felkészülésnek tekintettük a soproni Európa-bajnokságra - kezdte. - A vb-n nagy kosárlabdanemzetek csapataival mérkőztünk meg, amiből csak profitáltunk, és láthattuk, hol tartunk hozzájuk viszonyítva. A forma még nem volt az igazi, hiszen az Eb-szereplés a prioritás, de voltak biztató periódusaink. Most viszont eljött az igazi megméretés ideje, hiszen az Eb-n nagy célokért szeretnénk küzdeni és a lányok az első három mérkőzésen bizonyítottak is. Bízom a sikerben, egy éremszerzés mindenképp ezt jelentené.

A keddi szünnapot követően a magyar csapat ma 18 órakor az A-csoport 4. helyén zárt, nyeretlen horvátokkal találkozik a 8 közé jutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!