Fogy a csapat, de így is nyerni kell

2019.04.05. 18:02

ZTE KK–PVSK az alapszakasz zárásán

A férfi kosárlabda NB I A csoportjában az alapszakasz utolsó, 26. fordulója következik, és még nagy a bizonytalanság a kiadó helyekkel kapcsolatban. Szombaton (18.00) a Zalakerámia-ZTE KK a PVSK-t fogadja, mindkét csapat számára sorsdöntő is lehet a találkozó.

Kerkai Attila

Durázi beteg, nem biztos, hogy este játszani tud Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

információval, amit pénteken tett közzé a ZTE KK. Hiába bíztak az egerszegiek sérült játékosuk, Papp Péter visszatérésében, a bokaproblémákkal küzdő kosaras állapota a legutóbbi négyhetes kezelés ellenére sem javult annyit, hogy játszhasson. Ebben a helyzetben pedig számára végérvényesen befejeződött a szezon. Eddig is nélkülözték a hátvédet az egerszegiek, de a hírnek így sem örült Bencze Tamás vezetőedző. Sorsdöntő meccs vár a csapatra, hiszen egy esetleges hazai vereség esetén (illetve ha a további eredmények sem kedveznek a ZTE-nek) akár a középházból is kieshet a csapat – de persze erre nem is akarnak gondolni a kék-fehéreknél. Közben a PVSK-nak mindenképp nyernie kellene, hogy elérje a még felső házat érő 5. pozíciót.

A ZTE KK felkészülése nem volt zavartalan.

– Ezúttal sem tudunk rendezvény miatt a sportcsarnokban gyakorolni a meccs előtti napon, ám a szezon során erre többször is volt már példa, úgyhogy ehhez talán hozzászokhattunk – jegyezte meg a szakvezető. – Az már jobban zavar, hogy Papp Péter nem játszhat a szezon hátralévő részében. A hátvédposzton így kisebb lesz a rotációnk, ráadásul Durázi Krisztofer két napja beteg, lázas, így nem valószínű a játéka. És kérdéses Dustin Ware pályára lépése is, akinek a combja húzódott meg, így ezen a héten inkább csak gyógytornára járt… Ám semmit nem adunk fel. Eddig sem az volt a jellemző, hogy a nehézségek miatt lézengjünk a pályán. Nyernünk kell, mert nem lehet megmondani, mi van, ha esetleg kikapnánk. Annyira szoros a mezőny, hogy bármi előfordulhat. Egy biztos: harapós ellenfél érkezik, hiszen a PVSK-nak is létfontosságú a győzelem, ha a felsőházba akar jutni. A nem túl pozitív előjelek ellenére nyerni akarunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában