Éjjel és váltóban

2019.07.16. 20:24

Zalaiak részvételével bonyolítottak le két ob-t is a tájfutóknál

A tájfutóknál a nyár az országos bajnokságok egyik szezonja is, ennek megfelelően Pomáz térségében az országos éjszakai és az országos váltóbajnokságot rendezték meg nemrég. Természetesen a két zalai klub, a Göcsej KTFE és a Trió Egerszeg ZTC tagjainak részvételével. 

Kerkai Attila

Az érmes zalai versenyzők: Császár Éva, Varga József és Sárecz Éva

Fotó: Kerkai Attila

A sportág legextrémebb versenyszámának számító éjszakai országos bajnokság küzdelmeiben a résztvevőknek az esővel, a villámlással, valamint a meredek, sáros, sziklás hegyoldalakkal is meg kellett küzdeniük. Mindez igazi kihívást jelentett mindenkinek, amit az is mutat, hogy a mezőny egy része nem tudta teljesíteni a versenyt.

Az érmes zalai versenyzők: Császár Éva, Varga József és Sárecz Éva
Fotó: Kerkai Attila

A fentiek ellenére három zalai dobogós eredmény született. A legfiatalabb szenior hölgyeknél (N35) Császár Éva (Göcsej KTFE) futott nagyon jól és magabiztos fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt, köztük a sérüléseiből lassan felépülő Sárecz Évát (Trió Egerszeg ZTC), aki ezúttal a 3. helyen végzett. A harmadik zalai érmet Varga József (Göcsej KTFE) szerezte, aki az F55-ös korcsoportban lett harmadik. Az utánpótlás korosztályokban Csertán András (ZTC) lett a legjobb zalai, aki a bajnoki pontot érő 6. helyen futott be a célba a junior férfi kategóriában.

További jobb zalai eredmények. N18: 10. Rövid Boglárka (Trió Egerszeg ZTC). N21: 9. Pózna Anna (Göcsej KTFE). N35: 5. Szabó Ágnes (Trió Egerszeg ZTC), 6. Pap Viktória (Trió Egerszeg ZTC). F45: 9. Fehér Ferenc (Trió Egerszeg ZTC). F70: 4. Vajda László (Trió Egerszeg ZTC). F75: 5. Horváth Zoltán (Trió Egerszeg ZTC).

Az éjszakai ob-val megegyező helyszínen rendezték meg az országos váltóbajnokságot, azzal a különbséggel, hogy ebben az időszakban már fülledt, párás melegben zajlottak a küzdelmek. A férfi és női kategóriában öt korcsoport (14-16-18-20-21) tájfutó alkotott egy váltót. Mindkét zalaegerszegi egyesület rajthoz állt, a női versenyben a Trió Egerszeg ZTC csapata nagyszerűen futott és a nagy mezőnyben a 12. helyet szerezte meg, amely bajnoki pontot ér. A csapat tagjai: Molnár Csenge, Antal Virág Anna, Kolcsár Panna, Dely Virág Anna, Sárecz Éva.

További jobb eredmények. N120: 7. ZTC I. (Szabó Ágnes, Pap Viktória, Uhlir Tímea), 8. ZTC II. (Szabó Emese, Kauffmann Brigitta, Porgányiné Henrich Piroska).

A bajnokságon több, a zalai csapatokat is érintő férfi kategóriában nem hirdettek győzteseket, mert rendezői hiba miatt óvások érkeztek, majd később törölték ezen versenyek eredményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában