Sport

2012.02.19. 18:34

Sakk - Három pontra feljött a címvédő

Az élvonalbeli sakk csapatbajnokságban a 6. fordulót játszották vasárnap A zalai résztvevők elégedettek: a címvédő kanizsai csapat hengerelt, de a nehézségekkel küzdő egerszegiek is nyertek.

Bóbics László


 Komáromi VSK SE– Aquaprofit NTSK 1,5:10,5
Eredmények (elöl a hazaiak): Bokros A.–Balogh 0:1, Horváth P.–Márkus döntetlen, Csiba–Ribli 0:1, Bagi–Pintér döntetlen, Kerek Cs.–Héra 0:1, Kerek K.–Gonda 0:1, Szeberényi– dr. Flumbort döntetlen, Jankó–Bérczes 0:1, Jamrich– Medvegy 0:1, Szitás– Galyas 0:1, Vrona–Gara 0:1, Bokros Cs.–Kántor 0:1.

A kanizsaiak csapatvezetője, a harmadik táblán játszó Ribli Zoltán elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után. Mint mondta: valamennyi játékost dicséret illeti a diadalért. – Nem volt nagy meglepetés a remek szereplés, s az örömünket fokozza, hogy három pontra olvadt a hátrányunk a tabellavezető szombathelyiekhez képest – fűzte hozzá Ribli Zoltán.

Kecskemét–Z. Csuti- Hydrocomp 5,5:6,5
Eredmények: Nestorovic N.–Gyimesi 0-1, Marinkovic– Sax döntetlen, Tésik–Horváth J. 0-1, Nestorovic L.–Horváth Á. 1-0, Nestorovic D.–Mészáros T. 1-0, Soós–Horváth T. döntetlen, Sára–Csiszár Cs. 0-1, Salánki–Mádl döntetlen, Brandics–Horváth Gy. döntetlen, Polyák–Juhász K. 0-1, Vámos–Bubits döntetlen, Tanács– Nagy K. 1-0.

– Vendéglátóink erős csapattal ültek asztalhoz – értékelt Horváth Tamás, a Csuti szakmai igazgatója. – A légiósok mellett több hajdani, sok nagy csatát megélt sakkozó várt megfiatalított csapatunkra. Győzelmünk értékes és jubileumi: 25 éve, éppen februárban alakult meg a klubunk. A kanizsaiak 50,5 ponttal másodikok, míg a Csuti 38 ponttal az ötödik helyen áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!