Sport

2011.02.18. 18:09

Sakk: a második félidő következik

Az NB I-es sakk csapatbajnokságban a szezon második felét kezdi a mezőny a hét végi, hetedik fordulóval. A zalaiak közül most a Z. Csuti játszik itthon.

Varga Andor

A Z. Csuti-Hydrocomp megyeszékhelyi klubházában vasárnap 11 órakor kezdődik az összecsapás, melyen az egyik kiesőjelölt, a Vasas lesz a pontvadászat első felében ötvenszázalékos teljesítményt nyújtott egerszegiek ellenfele. A csapat vezetője, Horváth Tamás pénteken úgy fogalmazott: az eddigi teljesítmény megfelel a klub lehetőségeinek. A szezon előtt takarékossági okokból elküldött nemzetközi nagymesterek nélkül jelenleg ennyire képes a Csuti, ám cserébe az elmúlt időszakban adósságaik csökkentek. Utóbbi jó hír mellé szép győzelemmel szeretnének újabbat tenni vasárnap, azért is, mert a bajnokság hátralévő részében még játszaniuk kell a tabella elejét elfoglaló Nagykanizsa és Paks ellen.

Az Aquaprofit NTSK ugyanebben az időben a többnyire fiatal tehetségek alkotta Decs otthonában lép fel. Az éllovas kanizsai gárda ezúttal is diadalra készül, de óvatosabban, hisz´ az utánpótlásnevelésben országosan élen járó decsiek jelenleg a tabella negyedik helyén állnak. – Korábban mindig legyőztük őket, de most nagyon kell figyelnünk, mert legfőbb riválisunkat, a Paksot megverték – mondta dr. Flumbort András csapatvezető. – A csapatunkban nagyobbrészt ezúttal is magyar játékosok szerepelnek majd, de így is erősek vagyunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!