zalai siker

2019.03.31. 18:58

Magabiztos ZTE-győzelem a Soroksár ellen

A labdarúgó NB II 30. fordulójával folytatódott a másodosztályú bajnokság, melyben négy pont előnnyel az élen álló ZTE FC a negyedik helyezett Soroksárt fogadta. Az egerszegiek magabiztosan, 3-0-ra hozták a meccset.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

ZTE FC – Soroksár 3-0 (1-0)

Zalaegerszeg, 2236 néző. Jv.: Bogár (Huszár, dr. Szabó).

ZTE FC: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kiss M. (Gajdos, 77.), Kocsis – Farkas B. (Hudák, 82.), Grumic, Barczi – Bobál (Novák, 74.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Soroksár: Kovács D. – Gárdos, Dvorschák, Valencsik, Molnár R. – Csernik (Lakatos, 77.), Huszák, Gyömbér, Kundrák – Tamási (Lőrinczy, 46.), Orosz (Erdélyi, 63.). . Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Gólszerző: Farkas B. (16.), Bobál (60.), Novák (88.).

Sárga lap: Barczi (31.), Lesjak (73.), illetve Huszák (35.).

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Babati Benjamin is pályára lépett, igaz, csak egy rövid ideig... A mérkőzés előtt köszöntötték a ZTE FC házi gólkirályát, aki három hete, a hazai Vác elleni találkozón szerezte meg 50. találatát az NB II-ben. A csapatkapitány viszont nem játszhatott, hiszen sérült, és még pihenő vár rá. A legutóbbi találkozón szintén megsérülő Bolla Bendegúz viszont ott lehetett már a kezdőben. Mindkét oldalon rangadónak tekintették a találkozót, egyrészt a helyezések okán, másrészt a tavasszal legjobban teljesítő két együttes mérkőzött meg. A házigazda ZTE FC egyből magához ragadta a kezdeményezést és a 8. percben Grumic ollózásos kísérletét tapsolták meg a nézők. A Soroksár viszont kemény ellenfélnek bizonyult és bátran támadott. Zsinórban elvégzett három szöglete is jelezte ezt, de ezt követően gyorsan előnybe került a ZTE. A 16. percben Bobál lépett ki középen, egy csellel átvette a labdát, majd a mellette balról induló Farkas Balázshoz játszott, aki 14 méterről a léc alá bombázott, 1-0. Jól játszott a ZTE, a 21. percben Farkas mértani passzából indult Bolla, aki ziccerbe került, de centikkel a bal sarok mellé helyezett. A Soroksár beszorult, nem nagyon tudta átlépni a félpályát, viszont az is látszott, ha támad, azt tervszerűen teszi és erre figyelnie kellett a zalaiaknak. Annál ugyanis jobb csapat a Soroksár, minthogy egy gólos hátránynál olyan nagyon kapkodjon. A 32. percben Kiss M. lövése a kapufáról jött ki, majd kijött a szorításból a Soroksár, de nagyobb helyzetet nem tudott kialakítani. Az első félidőt teljesen kézben tartotta a ZTE FC, a helyzetek alapján vezethetett volna akár két góllal is.

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Érdekesen kezdődött a második félidő, hiszen többet volt a vendégeknél a labda, de csaj egy ideig. A ZTE FC viszont sok átadási hibával játszott. Hiába szerzett labdát, szinte azonnal eladta és sokszor egy-egy támadás akadt el ezen. A 60. percben aztán Lesjak szólózott előre, megjátszotta Bobált, aki balra cselezett, és kissé éles szögből laposan az ellenkező sarokba gurított, 2-0. A 62. percben viszont Orosz lövését kellett kiütnie a zalai kapusnak, egy perc múlva egy hazai fejen megcsúszó labdát pedig szögletre tolni, az ugyanis befért volna a bal felsőbe... A ZTE csapatának ez az eredmény tökéletesen megfelelt, a Soroksár pedig nem nagyon tudott zavart okozni a hazaiak soraiban. Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője cserékkel frissített, ezek közül Kiss Máté lehozatala sérülés miatt történt. A 85.percben csaknem beakadt a harmadik hazai gól is, amikor a kilépő Gajdos megelőzte a vendégek kapusát, de kicsivel mellé ment labdája. A 88. percben viszont ott volt a harmadik is. Novák nagyszerűen, mellel tette maga elé az átadást, kissé jobbról, 12 méterről okosan lőtt az ellenkező sarokba, 3-0.

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Ez lett a vége, a ZTE FC magabiztosan, jól játszva nyerte meg a forduló rangadóját és őrzi négypontos előnyét a tabella élén. A közönség vastapssal ünnepelte az újabb sikert.

Dobos Barna: „Maximálisan elégedett lehetek, persze mindig van a játékon még javítani való. Ma jól játszottunk, gólokat lőttünk, sokat tettünk a győzelemért. A második félidőben a Soroksárnak már kockáztatnia kellett, amit kihasználtunk.„

Lipcsei Péter: ”Tudtuk, hogy az elején ránk jön a ZTE FC, és nem húztuk ki gól nélkül az elejét. A második félidő első negyed óráját is góllal zárta a hazai együttes. Ma nem érdemeltünk pontot, a ZTE-nek kívánom, hogy jusson fel az élvonalba.„

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában