Sport

2017.05.11. 17:40

Lendületben a grótiak

A hajrájához érkezik a megyei labdarúgó-bajnokság sorozata, hiszen már csak négy forduló van hátra az I. és a II. osztályú küzdelmekből. A bajnoki címért zajló verseny egyelőre még nyitott.

Kerkai Attila

Az I. osztályban az UFC Nagykanizsa és a Kaposi International Transport Csács-NSE között zajlik a verseny, de a kanizsaiaknak már öt pont az előnyük. Az UFC legutóbb 4-2-re megnyerte a Kiskanizsa elleni városi derbit, a nemesapátiak pedig ikszeltek (1-1) Lentiben. A hét végi fordulóban mindkettejüknek olyan ellenfél jut, melyek még harcolnak a harmadik helyért. A Nagykanizsa-Lenti TE Sport 36 összecsapás most is rangadó lesz és a Csács-NSE-Femat Csesztreg találkozó is.

A legutóbbi öt forduló alapján viszont a mezőny legjobb formában lévő csapata a Zalaszentgrót együttese. Négy győzelem mellett egy döntetlen a mérlege, a hét végén a Szepetneket fogadja. Kardos Rolandot, a ZVFC elnökét kérdeztük sikereik "titkáról".

- Valóban úgy tűnik, hogy túljutottunk a mélyponton - mondta el érdeklődésünkre. - Négy éve bajnokcsapatunk volt, magasra került a léc, aztán az a tendencia következett, hogy a következő évben bronzérmesek lettünk, majd még inkább visszacsúsztunk. Egy éve lettem elnök, de korábban is benne voltam a szentgróti futballban, volt rálátásom az elmúlt évekre is. Megpróbáltunk egy jobb hangulatú öltözőt kialakítani, a Csács-NSE, a Nagykanizsa és a Gellénháza ellen ugyan kikaptunk, de ezek a legerősebb csapatok voltak. Az is látszott, hogy nem voltunk alárendelt szerepben. Ekkor már Jankovics Péter irányította a csapatot, egyre többen jártak edzésre, és a sikerek is még jobb hangulatot adtak. Örülünk ennek. Úgy néz ki, hogy a hetedik helyezésnél előrébb nem végezhetünk, ám ha most kezdődne a bajnokság, talán még az érmekért is harcban lehetnénk. Kialakult egy jó társaság, s az a cél, hogy megerősödve, újra meghatározóbb szerepet töltsünk be a megyei bajnokságban. A hét végén a Szepetnek érkezik, nem lesz könnyű meccs, mert jó ellenfelet fogadunk, ám nyerni akarunk.

A II. osztályban északon az FC Keszthely, a Böde és a Zalaszentiván fut versenyt a bajnoki címért. Délen a Gelse vezet, második a Becsehely, harmadik a Gutorfölde. Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságánál megtudtuk, a fenti csapatok közül az FC Keszthely és a Becsehely adott be megyei I-es licenckérelmet a következő szezonra. Az I. osztályú csapatok közül pedig egyedül a Türje nem kért.

Józsi György megyei igazgatót pedig egy olyan témában is megkérdeztük, amire Horváth János, a Pölöske SE elnöke hívta fel a figyelmünket. A pölöskeiek az U19-es csapatuk Felsőrajk elleni találkozója után nyújtottak be óvást, hiszen a vendégeknél véleményük szerint - a fényképfelvételek alapján is, melyeket eljuttattak hozzánk és a megyei igazgatósághoz - egy olyan játékos is pályára lépett, aki egyébként egy harmadik csapat igazolt labdarúgója. Az óvást elutasították, az indoklás szerint azért, mert nem a versenyszabályzat szerint járt el a Pölöske az óvásnál. Horváth János azt nehezményezi, hogy hiába a bizonyíték , fellebbezniük is felesleges így.

- Mielőtt a játékvezető lezárná a jegyzőkönyvet, megkérdezi a csapatvezetőket hogy van-e észrevételük a leírtakkal kapcsolatban - mondta Józsi György. - Ebben az esetben nem történt jelzés, holott a jogosulatlan szereplést is ekkor kellett volna rögzíteni. Én is láttam a fényképeket, ám ebből még nem derül ki, hogy mikor készült, melyik meccsen, de akár az adott találkozón is rögzíthették. Mi nem vagyunk nyomozó hatóság, nem áll rendelkezésünkre bizonyítási jogkör. A csapatvezetőknek most is azt javaslom, hogy a jegyzőkönyvek mérkőzés előtti kitöltésekor kérjék a játékvezetőket, hiszen erre lehetőségük van, hogy ellenőrizzék a nevezettek személyazonosságát, amit okmányaikkal igazolhatnak. Tudjuk, hogy előfordulnak hasonló esetek. A játékvezető bizottság elnökének most jeleztem: különösen az utánpótlás találkozók alkalmával, a játékvezetők - ha kérik a csapatvezetők, ha nem - igazoltassák le az együttesek játékosait. A bajnoki szezon végén jellemzőek ezek az esetek, amikor már elfogynak a csapatok, kiesnek játékosok és létszámhiánnyal küzdenek, így megpróbálnak mások igazolásával szerepeltetni futballistákat. ka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!